Mladší žákyně – Apopka, Florida 4.-6.1.2013

Turnajový kolotoč neúnavně točí svá kola, ať už u nás doma, anebo za “velkou louží”. V americkém městě Apopka (stát Florida) se konal 4.-6.1.2013 turnaj mladších žákyň do 12 let. V krásném Golf nad country clubu Sweetwater pořádala americká asociace USTA klasický turnaj určený pro hráče a hráčky z celé Floridy.

Rozdíl mezi turnaji v USA a u nás je poměrně zásadní v několika ohledech. Zmíním pouze 2 z nich. První specifikum je neveřejné losování, které pořadatel dělá dle vlastní úvahy den předem (hráči druhý den jedou na svá utkání v daný čas) a druhé specifikum je velmi zajímavé: turnaj se koná ve všech věkových kategoriích juniorů tzn. 12,14,16 a 18 let holky i kluci v jednom termínu ( nehrají se však čtyřhry).


Turnaje ve Sweetwateru se zúčastnily naše hráčky: Zuzana a Ema Slavíčkovi. Zuzana podlehla ve čtvrtfinále a Ema skončila na celkovém 3.místě, což je velký úspěch, vzhledem k tomu, že jí je teprve 8let a turnaj hrály hráčky do 12 let. I tento aspekt je odlišný od turnajů v ČR, u nás mohou hrát mladší žákyně pouze od 10 let.

Comments are closed.