Kvalifikace HMČR mladší žáci 15.-16.12011

Ve dnech 15.-16.1.2011 se uskutečnila kvalifikace maldších žáků na Haloví Mistrovství České republiky. Za účasti 16 nejlepších hráčů středočeského kraje byla tato kvalifikace odehrána v tenisové hale  TK Millenium Lety. Mezi 16 hráči byli i 3  zástupci našeho klubu F.H.TK Dobřichovice: Doubek Lukáš, Dybal Tomáš a Jandourek Matyáš. Konkurence byla obrovská a jen při podání výborného výkonu a nezbytného štěstí na los mohli naši borci pomýšlet na postup. Ze tří šancí uspěl pouze Lukáš Doubek, který v prvním kole vyřadil Lukáš Jirouška  6/2 6/7 6/3. V dalším kole již nestačil na Antonína Štěpánka a podlehl vcelku jednoznačně 1/6 0/6. Ostatním se bohužel nevedlo tak úspěšně, Matyáš Jandourek si vylosoval Marka Dubského (osmý hráč ČR) a Tomáš Dybal prohrál s Jonášem Friedrychem. Zejména prohra Tomáše mrzí, soupeř byl přijatelný, ale na hře našeho borce byla vidět nervozita z velkého turnaje (příště to bude jistě lepší). Ve čtyřhře se našim zástupcům vedlo podobně. Postupem do semifinále si Lukáš Doubek společně s Lukášem Jirouškem vybojovali 3. místo a tím  tak výrazně předčili svá očekávání, zejména když na cestě do semifinále porazili 4 nasazenou dvojici Pecák, Matyáš. V semifinále jim vystavili stop pozdější vítězové Jiroušek T., Štěpánek A.

Semifinále dvouher ( bohužel již bez naší účasti) bylo v očekávaném složení prvních 4 nasazených hráčů. Jiroušek T. – Langmajer a Štěpánek – Dubský. Do finále si vybojovali postup hráči Jiroušek T. a Dubský M. oba hráči z TK Neridé.  Finálový duel byl i přes zakolísání v úvodní sadě jednoznačnou záležitostí a Tomáš Jiroušek  vyhrál po setech 2/6, 6/0, 6/0 a stal se tak vítězem celého turnaje. Svůj triumf pak podtrhl ještě vítězstvím ve čtyřhře kde společně s A. Štěpánkem porazili ve finále dvojici Dubský M.,Ježek M.  7/6 , 6/2.

Více snímků naleznete ve fotogalerii. Všem účastníkům bych rád poděkoval za předvedenou hru a sportovní vystupování. Filip Háva – ředitel turnaje

Comments are closed.