Tenisté trochu jinak

Podzim je období příprav na novou tenisovou sezónu. Každý má své zaběhnuté postupy jak v kondiční přípravě tak i v samotném tenisovém tréninku. Sezóna prakticky začíná až po Novém roce, turnaji na novém Zélandu a následně pak v Austrálii.
Nedílnou součástí těchto příprav je i dnes již legendární dvojutkání Českých a Moravských tenistů ve fotbale a v hokeji.
Utkání se hrají v jednom dni a místo konání se pravidelně střídá. V jednom roce hostí Český tým tenisty z Moravy a další rok je tomu naopak.
V letošním roce se náš tým vydal na horkou moravskou půdu. Čekalo nás bouřlivé prostředí plné nadšených diváků. Fotbalové utkání se konalo 21. 11. 2006 od 11h na hlavním fotbalovém stadiónu v Prostějově. Domácí (moravané) nás od prvních minut nutili neustálým napadáním k chybám, které vedly k vedení 2 – 0 po prvním poločase. Do druhé půle se náš tým snažil o podobnou taktiku, která přinesla úspěch domácím, ale ke gólovému výsledku to nevedlo. Po úvodním tlaku na začátku druhého poločasu se náš tým fyzicky vyčerpal a výsledkem byly další branky v naší síti. Celková bilance na konci zápasu jasně vyzněla pro domácí v poměru 5 – 0.
Při obědě proběhla bouřlivá výměna názorů, která vyústila k odhodlání přehrát domácí aspoň v hokejové části. Začátek utkání byl stanoven na 17h na zimním stadionu v Prostějově. Samotný úvod utkání připomínal fotbalový zápas a v 5 minutě náš tým prohrával 0 – 2. Další průběh utkání již nepřípomínal náš fotbalový debakl, ale právě opačný stav. Náš tým díky dobré kombinaci a většímu nasazení dokázal obrátit nepříznivý úvod utkání a ve zbývajícím čase domácí přehrát. Konečné skóre se zastavilo na ukazateli 10 – 8 v náš prospěch. Naše branky postupně zaznamenali: Miketa, Dlouhý, Háva, Luxa, Březina, Štěpánek M. a za domácí se trefili: Berdych, Novák, Holenda, Světlík, Levinský, Doseděl a Tabara. (foto 2, 3, 4 a 5)

Leave a Reply